در دنیای امروز هر کسب و کار برای ادامه فعالیت و بهبود عملکرد، نیازمند استفاده از خدمات مشاورهای در زمینههای گوناگون است. دریافت مشاوره مستلزم تنظیم قرارداد مشاوره با مشاور مربوطه است. اما آیا این قرارداد نیز مانند سایر قراردادها مشمول پرداخت حق بیمه و مالیات است؟ در این مقاله از سری مقالات آموزش رایگان مالیات، شما را با حق بیمه و مالیات قراردادهای مشاوره ای آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.
قرارداد مشاوره کسب و کار چیست؟
با پیشرفت علم، صاحبان کسب و کارها به این نتیجه رسیدند که برای رشد و بهبود فعالیت خود، به جای آزمون و خطا از مشورت افرادی که در این زمینه مهارت و تخصص دارند، استفاده نمایند. از این رو در بازههای زمانی مختلف از رهنمودهای مشاوران حرفهای جهت بهبود عملکرد شرکت در زمینههای فنی، بازاریابی و فروش و حتی روابط داخلی استفاده میکنند. استفاده از این مشاورهها در قالب انعقاد قرارداد مشاوره امکان پذیر خواهد بود.
قرارداد مشاورهای، قراردادی است که بر اساس آن یک کسب و کار در مدت زمان تعیین شده از تخصص و تجربه یک فرد حقیقی یا حقوقی استفاده میکند و در مقابل به آن شخص دستمزد مشخصی پرداخت میکند.
مزایا و معایب انعقاد قرارداد مشاوره
انعقاد قرارداد مشاوره مابین شرکت و مشاور کسب و کار موجب شرح دقیق نیازها و انتظارات هر یک از طرفین است؛ همین مسئله از خسارات و نارضایتیهای احتمالی پیشگیری میکند. در واقع انعقاد قرارداد مشاوره باعث حفظ حقوق دو طرف خواهد شد.
از سویی انعقاد قرارداد، موجب تعلق حق بیمه و مالیات خواهد بود؛ این مسئله گاهی چالشهایی برای طرفین ایجاد خواهد نمود. در ادامه بیمه و مالیات قراردادهای مشاوره ای را در حالات مختلف آن برای شما توضیح میدهیم.
شرایط عمومی قرارداد خدمات مشاوره
قرارداد خدمات مشاوره همانند کلیه قراردادها، شرایطی دارد؛ در ادامه این شرایط را با هم بررسی میکنیم.
معرفی و ثبت اطلاعات طرفین قرارداد
هنگام تنظیم قرارداد، کلیه اطلاعات فردی و هویتی طرفین قرارداد به علاوه اطلاعات محل اقامت آنها در قرارداد درج میشود. عدم درج اطلاعات و یا درج ناقص اطلاعات اعتبار قرارداد را خدشهدار میکند.
نکته
نشانی دقیق محل اقامت جهت ارسال اسناد قضایی نیاز است.
ثبت تعهدات و انتظارات
مهمترین بخش در قرارداد مشاوره، تعیین وظایف و حقوق طرفین قرارداد است. به این دلیل و به منظور اجرای دقیق و کامل تعهدات، تعیین ضمانت اجرایی برای هر دو طرف الزامی است.
ثبت حق الزحمه و نحوه پرداخت آن
میزان دستمزد مورد توافق برای انجام خدمات مشاوره، همچنین نحوه پرداخت آن باید به صورت کامل در قرارداد ثبت شود.
نکته
حقالزحمه میتواند مبلغی ثابت و یا به صورت درصدی از فروش مجموعه باشد.
تعیین مدت زمان قرارداد
یکی از اطلاعات مهم در قرارداد خدمات مشاوره، تعیین زمان دقیق آغاز و پایان ارائه خدمات است.
ثبت حفظ حقوق معنوی و عدم افشای اطلاعات
گاهی مشاور برای ارائه خدمات دقیقتر، نیازمند آگاهی از اطلاعات محرمانه شرکت است؛ به این ترتیب کارفرما طی بندی، حفظ مالکیت معنوی و مدت زمان غیرقابل افشا بودن اطلاعات را ثبت مینماید.