سلام به وکیلآور خوش آمدید

طلاق از مرد

 
زن و شوهری را تصور کنید که تصمیم گرفته‌اند از یک‌دیگر طلاق بگیرند، اما زن زیر بار این موضوع نمی‌رود و نمی‌خواهد از مرد جدا شود. در این شرایط سؤالی که پیش می‌آید این است که دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد چه چیزهایی هستند؟
همان‌طور که می‌دانید، حق طلاق با مرد است و ممکن است زن بخواهد حق طلاق را به گونه‌ای در قرارداد ازدواج از مرد بگیرد و این حق را در اختیار خود نگه دارد. با این وجود هنگام طلاق از طرف مرد نیز زوج باید دلایل مناسبی برای طلاق به دادگاه ارائه کند. در این مقاله دلایل مناسب برای طلاق از طرف مرد را به طور کامل توضیح می‌دهیم.

طلاق از طرف مرد چگونه است؟

براساس قانون طلاق در ایران، مرد می‌تواند هرگاه خواست و با هرشرایطی همسر خود را طلاق دهد. متن دقیق این قانون در مورد طلاق از طرف مرد این‌گونه نوشته شده است: «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را داشته باشد».
درواقع هرگز در قانون اشاره نشده است برای طلاق از طرف مرد باید مستندات و ادله‌ی محکمه‌پسندی ارائه گردد و منظور از رعایت شرایط مقرر در قانون طی کردن روند طبیعی طلاق مانند ثبت درخواست، پرداخت حقوق زن که در قرارداد طلاق ذکر شده است مانند مهریه و دیگر چیزها است.
البته اگر روشی که مرد می‌خواهد طی آن طلاق بگیرد طلاق توافقی باشد یا قصد داشته باشد طلاق را بدون پرداخت حقوق زن در قرارداد ازدواج به سرانجام برساند موضوع کمی فرق می‌کند و این سؤال که دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد چه چیزهایی‌اند معنا پیدا می‌کند. چراکه شرایطی وجود دارد که طبق آن مرد می‌تواند بدون پرداخت حقوق زن از او طلاق بگیرد. 
 

شرایط طلاق از طرف مرد کدام است؟

در ادامه شرایطی که وجود آن‌ها باعث می‌شود دادگاه درخواست طلاق از طرف مرد را بپذیرد بررسی خواهیم کرد. اکثر این شرایط مالی هستند و پس از انجام آن‌ها به زن طلاق پذیرفته خواهد شد.

پرداخت مهریه زن

مرد بدون پرداخت مهریه زن نمی‌تواند درخواست طلاق خود را به سرانجام برساند. در شرایطی که مرد توان پرداخت مهریه را نداشته باشد می‌تواند با درخواست از دادگاه آن را به شکل اقساطی پرداخت کند.

پرداخت نفقه

پرداخت نفقه تا سه ماه پس از درخواست طلاق از طرف مرد ادامه میابد. چراکه در این‌گونه از طلاق که به درخواست مرد است طلاق رجعی است و زن تا سه ماه در خانه همسرش زندگی می‌کند و هزینه‌های زندگی او توسط مرد پرداخت می‌گردد. مرد در این سه ماه می‌تواند از طلاق پشیمان شود و با زن خود به زندگی مشترک برگردد.
پرداخت اجرت المثل در طلاق از طرف مرد
اگر زن در طول زندگی مشترک کارهایی را به دستور مرد انجام داده باشد که برای انجام آن‌ها در عرف و اجتماع دستمزد مشخص وجود دارد مرد باید برای انجام آن ها به خانم اجرت المثل بپردازد و سپس طلاق پذیرفته است.

تنصیف دارایی

اگر مرد هنگام قرارداد ازدواج این شرط را پذیرفته باشد که نصف دارایی خود را پس از طلاق به درخواست خودش به زن واگذار کند، برای پذیرش طلاق از طرف مرد دادگاه این اتفاق باید بیفتد. مرد باید نصف اموالش که در طول زندگی مشترک به دست آورده است را به صورت بدون بازگشت به زن بسپارد.

 

نکات مهم برای طلاق از طرف مرد

  • برای طلاق از طرف مرد نیازی به ارائه مدرک خاصی نیست.
  • اگر مرد از سوء رفتار زن مدرکی داشته باشد بدون هیچ پرداخت حقی می‌تواند طلاق بگیرد.
  • مدت زمانی که برای ثبت درخواست طلاق باید طی شود حداقل 2 ماه است.
  • طلاق از طرف مرد حق قانونی اوست اما برای انجام آن نیاز به پرداخت کامل حق و حقوق زن است.

 

مدارک طلاق از طرف مرد چه چیزهایی هستند؟

در طلاق از طرف مرد شما ممکن است به دردسرها و مشکلات زیادی بربخورید که چالش‌های فراوان حقوقی دارند. مراحل آن ممکن است در هر مورد طلاقی بسیار متفاوت و متنوع باشند. بنابراین بهترین راهی که می‌توانید مدارک موردنیاز برای طی کردن تمام مراحل طلاق از طرف مرد را بدون دردسر انجام دهید کمک گرفتن از افراد خبره، وکلای حقوقی و مشاوران طلاق است.

سخن آخر

در این مقاله دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد را بررسی کردیم. همانطور که گفتیم در صورتی زوجین قصد جدایی داشته باشند باید حقوق زن بعد از طلاق از طرف مرد پرداخت شود.
موؤسسه حقوقی دادسو یکی از بهترین مراجع حال حاضر در ایران است که می‌تواند برای شما روند طلاق را تسهیل کند. با مراجعه به سایت دادسو می‌توانید از مقالات تخصصی آن در زمینه‌های مختلف نیر بهره ببرید. همچنین در صورتی که برای مسائلی از قبیل خانواده و طلاق به راهنمایی نیاز دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو به صورت رایگان در ارتباط باشید.

ارتباط با ما

  • خیابان آزادی خیابان کامرانی کوچه احمدی پلاک 3
  • 021-12345678
    021-12345678
  • support@consultio.com

بروشورها

نمونه برگه طلاق