دعاوی و اختلافات خانواده – وکیل خانوادگی
زندگی امروزه همه ما با عنایت به مشکلات و دغدغههای زیادی که همواره به همراه دارد، اغلب تنشهایی را میان خانوادهها به وجود میآورد.
خانواده به عنوان اصلیترین نهاد و رکن یک جامعه مدنی، همواره مورد توجه بوده و روابط حقوقی اشخاص نیز به صورت ناخودآگاه همیشه مورد توجه خانوادهها بوده است.
به همین دلیل وکالت در دعاوی خانواده امری تخصصی و بسیار مهم میباشد. منظور از دعاوی خانوادگی به طور کلی آن قسم از دعاوی است که مربوط به کانون خانواده می شود. دعاوی مانند طلاق، فسخ نکاح، حضانت، مطالبه نفقه و مهریه و… از مهمترین انواع دعاوی خانواده می باشند. این دعوای حتما باید در دادگاه خانواده مطرح شوند.
در سیستم حقوقی ایران مانند بسیاری از کشورها به دعاوی و اختلافات خانوادگی بطور تخصصی در دادگاهی تحت عنوان دادگاه خانواده رسیدگی میشود.در دادگاه خانواده قاعدتاً باید قضاتی که آموزش لازم برای رسیدگی به دعاوی و اختلافات خانوادگی را دیده و از نظر فردی هم شرایط لازم را داشته باشند تصدی امر قضا را بر عهده بگیرند.همچنین در دادگاه خانواده یک مشاور زن در معیت هر قاضی (که قاضی ضرورتاً باید مرد باشد)، وجود دارد.دادگاه های خانواده از جمله دادگاه های حقوقی هستند و رسیدگی به دعاوی خانوادگی مطابق تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی است.ولی صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانواده از دادگاه های عمومی سلب شده و به دادگاه های تخصصی خانواده سپرده شده است.در ادامه فهرست و تعریف و ویژگی های کلی دعاوی خانواده توسط یک وکیل برای دعاوی خانواده به اطلاع و آگاهی مخاطبان گرامی می رسد.
موسسه حقوقی دادورز معرفی راه کارهای قانونی در زمینه وکالت و دعاوی خانواده، در بستری امن و شفاف، آماده ارائه خدمات حقوقی به هموطنان عزیز میباشد.
وکیل خانواده کیست؟
وکیل خانواده کسی است که در کلیه دعاوی خانواده از جمله طلاق یک جانبه و طلاق توافقی، نفقه و مهریه، جهیزیه، حضانت و غیره می تواند اقامه دعوا نماید.
برای مسائل و مشکلات خانوادگی نمیتوان از هر وکیلی استفاده کرد زیرا وکلا هم در کار خود هر یک برای انجام کاری تخصص دارند . برای مسائل مربوط به خانوادگی ، شما باید با یک شخص مانند وکیل خانواده تماس بگیرید و در مشاوره ی خانوادگی نیز مهارت داشته باشد تا بتواند از نظر روحی به شما کمک کند شما می توانید یک وکیل خانواده را استخدام کنید که در هر زمان و شرایطی به شما مشاوره دهد بنابراین می توانید نه تنها در طول محاکمه بلکه در زمان هایی که نیاز به صحبت با کسی دارید به وکیل خود تکیه کنید.
اولین نهاد اجتماعی که هر فردی به آن وارد می شود خانواده است که این امر شامل تمامی افراد جامعه می شود، خانواده با ازدواج زن و مرد شکل می گیرد و سپس با به دنیا آمدن فرزندان این نهاد اجتماعی گسترده تر می شود.
احترام به حقوق یکدیگر ابتدا در خانواده معنا پیدا می کنند و سپس به سمت جامعه سوق داده می شود، به عبارتی دیگر تمامی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر دارای حقوق و تکالیفی می باشند که در صورتی که رعایت نشود موجب ایجاد دعاوی خانوادگی می شود که علاوه بر این که موجب فروپاشی خانواده می شود بلکه پیامدهای ناگواری در سطح جامعه نیز ایجاد می کند.
با توجه به موراد مذکور و همچنین افزایش اختلافات دعاوی خانوادگی می توان وجود یک وکیل خانواده خوب را جایز دانست.
در ادامه به بررسی وکیل خانواده و شرح وظایف و ویژگی های آن می پردازیم برای کسب اطلاعات در این زمینه تا انتها با ما همراه باشید.
آیا می دانید یک وکیل خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد؟
هیچ دانشگاه و یا موسسه خاصی که به آموزش افراد برای این که بتوانند وکیل خانواده شوند وجود ندارد بلکه فارغ التحصیلان رشته حقوق بعد از کسب نمره قبولی در آزمون وکالت نوع فعالیت خود را که در بخش های مختلف حقوق باشد را انتخاب می کنند، که برخی از این وکلا با اخذ پرونده هایی در مورد طلاق، مهریه، نفقه و … در زمینه دعاوی خانوادگی و با عنوان وکیل خانواده فعالیت کرده و در این زمینه تجربه و مهارت لازم را کسب می کنند و به امور حقوقی مربوط به امور خانواده می پردازند.
یکی از مهم ترین ویژگی های یک وکیل خانواده خوب که باید داشته باشد علم، تجربه و سابقه ای است که در امور مربوط به دعاوی خانوادگی کسب نموده است، همچنین برخورداری از معلومات و اطلاعات لازم در مورد مسائل حقوقی و مراحل دادرسی در دادگاه های بدوی، از دیگر ویژگی های یک وکیل خانواده خوب به شمار می آید که موجب می شود تا در زمان دفاع از موکل خود با تدبیر عمل کند.
علاوه بر ویژگی های فوق الذکر بهترین وکیل خانواده بایستی قابل اعتماد و راستگو باشد و در حین انجام وظایف، اسرار خانوادگی را فاش نکرده و تمامی سعی خود را به کار گیرد تا موکلین به حقوق قانونی خود دست پیدا کنند.
چند نمونه بارز از وظایف وکیل خانواده متخصص و معتبر
در ادامه چند نمونه از مهم ترین وظایف بهترین وکیل خانواده را بیان می کنیم:
- ممکن است هر کدام از طرفین دعوی به هر دلیل تمایل به حضور در دادگاه را نداشته باشند، در این حالت با وجود وکیل خانواده دیگر نیازی نیست خودتان به مرجع قضایی مراجعه کنید. بهترین وکیل خانواده به عنوان نماینده خواهان و یا خوانده در محاکم دادرسی حضور پیدا کرده و رسیدگی های لازم را به انجام می رساند.
2- از دیگر وظایف وکیل خانواده، بعد از اخذ وکالت، جهت خرید و فروش اموال اعم از منقول و یا غیر منقول، حضور در جلسات شرکت برای مزایده و یا حتی سرمایه گذاری به عنوان نماینده فرد اصیل
3- یکی دیگر از وظایف بارز یک وکیل خانواده ارائه مشاوره حقوقی خانواده به هر کدام از افراد خانواده است، و همچنین به عهده گرفتن وکالت هر کدام از آن ها در صورت بروز هر گونه مشکلی در مسائل دعاوی خانوادگی، کیفری و … است.
وکیل طلاق کیست و چه وظایفی بر عهده دارد؟
وکیل طلاق زیر دسته همان وکیل خانواده محسوب می شود. وکیل طلاق به شخصی گفته می شود که با دریافت وکالت از طرف شخصی دیگر امور مربوط به طلاق را از جانب وی در دادگاه پیگیری نماید، وکیل طلاق در مورد دعاوی خانوادگی و موضع طلاق از تجربه و مهارت لازم برخوردار بوده و در این زمینه سابقه طولانی در دادگاه های خانواده دارد و به تمامی امور مربوط به طلاق از قبیل مهریه، جهیزیه، حضانت فرزند و … آشنایی لازم را دارد.
از مهم ترین وظایف بهترین وکیل طلاق در تهران و سایر شهرها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- ارائه مشاوره حقوقی خانواده تخصصی با توجه به شرایط موکل خود و تلاش برای صلح و مدارا میان زوجین
2- حضور به موقع وکیل در جلسات دادرسی که نشان از وقت شناسی وی دارد
3- مطالعه و ارزیابی پرونده های مشابه، جهت سرعت بخشیدن در روند پیگیری پرونده و ارائه آن در زمان تعیین شده به دادگاه
4- تحقیق و جمع آوری اطلاعات کافی به جهت دفاع از موکل
5- تعقیب و ردجویی دقیق مراحل دادرسی پرونده و آگاه نمودن موکل خود در هر کدام از مراحل
مشاوره حقوقی خانواده چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟
پیشتر به بررسی وظایف وکیل خانواده و وکیل طلاق پرداختیم و دانستیم که یکی از خدمات آن ها مشاوره حقوقی خانواده است، شما می توانید برخی از مسائل و مشکلاتی که میان افراد خانواده به وجود می آید را از طریق مشاوره حقوقی خانواده بدون اینکه نیاز به مراجعه به دادگاه و دخالت قانون باشد حل و فصل کنید.
شخصی که به عنوان مشاور حقوقی خانواده فعالیت می کند بایستی در خصوص حقوق خانواده از اطلاعات لازم برخوردار باشد و با توجه به تجربه و مهارتی که در این زمینه دارد به راحتی بتواند در رفع مشکلات حقوقی خانواده تاثیرگذار باشد.
از چه روش هایی می توان مشاوره حقوقی خانواده دریافت کرد؟
روش های مختلفی برای دریافت مشاوره حقوقی خانواده وجود دارد که به برخی از این روش ها می پردازیم.
یکی از روش های مشاوره، مشاوره حقوقی خانواده تلفنی می باشد که در این روش در هر نقطه ای در این کشور عزیزمان حضور داشته باشید می توانید با تلفن همراه خود تماس گرفته و با وکیل یا مشاور حقوقی متخصص خود صحبت نمایید. یکی از مزایایی که این روش دارد این است که در وقت و هزینه و انرژی شما صرفه جویی می شود و در عین حال می توانید بهترین مشاوره حقوقی خانواده در تهران و یا سایر شهرستان ها داشته باشید.
روش دیگری که می توانید برای مشاوره حقوقی خانواده از آن استفاده کنید روش حضوری می باشد که در این حالت به دفتر وکیل مورد نظر رفته و مشاوره خود را انجام می دهید. یکی از مزیت های این روش دیدار حضوری وکیل می باشد و با مکان و رفتار وکیل به صورت کامل می توانید آشنا شوید و می توانید تحقیقات محلی نسبت به کار آن وکیل انجام دهید تا از کیفیت کار او مطلع شوید و کاملا آن شخص را مورد ارزیابی قرار دهید.
مهم ترین دعاوی خانواده
۱- حضانت
نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف است و هیچ کدام از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل بر عهده آنان است. از نگهداری او امتناع کنند و در صورت امتناع یکی از والدین حاکم باید به تقاضای دیگری نگهداری طفل را به هریک از آنها که حضانت بر عهده اوست الزام کند و در صورتی که الزام ممکن نباشد، حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شده باشد، به خرج مادر تامین کند.
حضانت در درجه اول حق و تکلیف پدر و مادر است و در صورت فوت هر یک از والدین حضانت طفل با آن که زنده است خواهد بود، هر چند متوفی پدر طفل باشد و برای او قیم تعین نموده باشد. پس از فوت پدر و مادر، جد پدری در حضانت طفل اولویت دارد.
۲- درخواست نفقه
زن می تواند علاوه بر نفقه حال خود نفقه گذشته خود را نیز مطالبه نماید و برای وصول آن در دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف بستگی به میزان آن اقامه دعوی نمود.
نفقه زن مشروط به فقر او یا تمکن مرد نیست و زن اگرچه ثروتمند باشد، می تواند از شوهر نفقه بخواهد.
طلب زن بابت نفقه، طلب ممتاز است و در صورت ورشکستگی یا فوت شوهر و عدم کفایت اموال او، بر سایر بدهی ها مقدم خواهد بود.
۳- درخواست مهریه
امروزه شایعترین دعاوی خانواده مطالبه مهریه می باشد. زن به مجرد عقد مالک مهریه می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید. بنابراین اگر مهریه عین معین باشد با تحقق نکاح آن عین به مالکیت زن در می آید و زن حق هر گونه انتفاع و تصرف مالکانه در آن خواهد داشت.
طبق قانون مدنی برای تادیه تمام یا قسمتی از مهر می توان مدت یا اقساطی را قرار داد. چون در صورت وقوع طلاق قبل از نزدیکی، نصف مهریه به شوهر برمی گردد و مالکیت زن، نسبت به نصف مشاع مهریه مالکیت متزلزل است و با تحقق نزدیکی، مستقر می شود.
موسسه حقوقی دادورز با بهره گیری از وکلای با سابقه و متخصص در امور خانواده و….. خدمات حقوقی ویژه خود را در قالب قبول وکالت ، مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان ارائه می نماید.